SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Ambasada shqiptare në Athine vijon traditën e vlerësimit të figurave bashkohore shqiptare ne fushë të artit dhe medias

Ambasada shqiptare në Athine vijon traditën e bukur të promovimit dhe vlerësimit të figurave bashkohore shqiptare ne fushe te artit dhe medias.

Agjenda e vitit 2023 hapet nga takimet me dy përfaqësues të spikatur të fushës së artit dhe gazetarisë shqiptare në Greqi.

Protagoniste e ketyre inicimeve mbetet këtë fillimvit Ambasadorja e RSH-së në Athinë, Luela Hajdaraga e cila mikpriti në takime të veçanta regjizorin e talentuar Enke Fezollari dhe gazetarin e mirënjohur për qëndrimet kritike, Shpëtim Zinxhiria, me të cilët bashkëbisedoi përzemërsisht mbi aktualitetin, arritjet, angazhimet dhe projekte të ardhshme.

Spas burimeve te selise kryesore diplomatike shqiptare ne Athine, ” Znj. Hajdaraga përgëzoi mysafirët për kontributin e tyre në fushën e artit dhe gazetarisë dhe veçanërisht për kurajon profesionale në paraqitjen e realitetit dhe betejën ndaj stereotipeve, duke u kthyer në flamurtarë të të drejtave të njeriut. Ajo theksoi gjithashtu se agjenda e Ambasadës për vitin 2023 përfshin një mori aktivitetesh kulturore të cilat synojnë promovimin akoma më shumë të artit dhe kulturës shqiptare në Greqi si dhe përcjelljen e saj në brezat e rinj të komunitetit shqiptar në Greqi.”/sarandaNews.al///

error:
%d bloggers like this: