SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Butrinti me koncension, ka pasur vizitë këshillimore nga UNESCO

Marrëveshja mes qeverisë shqiptare dhe Fondacionit për Menaxhimin e Butrintit, që parashikon administrimin e Parkut Kombëtar të Butrintit nga ky fondacion, ka shkaktuar polemika dhe debate. mes qeverisë dhe opozites.

Shumë janë shprehur kundër faktit se pjesëtarët e bordit për menaxhimin e Butrintit janë të gjithë të huaj, duke shënjestruar kreun e bordit, arkeologun britanik prof. Richard Hodges, i cili në disa doktrina pretendon se Shqipëria ka qënë një vend artificial i krijuar në të në 1913-ën nga fuqitë e mëdha.

Por ministrja e Kulturës, Elva Margariti, shprehet se Hodges është ekspert i fushës dhe njohës i mirë i Parkut të Butrintit. Ministrja thotë se ai është në bord sepse është ekspert i fushës në arkeologji, ndërsa bën me dije se Parku i Butrinti është futur në një fazë tranzitore një vjeçare, pasi qeveria ka krijuar një arkë më të madhe për menaxhimin e Parkut.

“Kemi krijuar një arke më të madhe. Kemi paratë e buxheti për Butrintin plus paratë e partnerit, të cilat do të vendosen në dispozicion të Butrintit”, tha ministrja e Kulturës. Më tej ajo bën me dije se ka pasur vizitë këshillimore nga UNESCO për Parkun e Butrintit.///

error:
%d bloggers like this: