SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

-Mes debateve të shumta për Butrintit, vjen një reagim nga Auron Tare, themeluesi i këtij Parku Kombëtar. Përmes një mesazhi në rrjetin social ‘Facebook’, Tare ka publikuar një nen të Konventës së Parisit të vitit 1972 UNESCO. Sipas Tares, kjo Konventë thekson se Fondacionet nuk mund te jene administratore, por nxitëse të donacioneve për qendrat e Trashëgimisë Kulturore.

REAGIMI -FAKT
Në Ndihmë të Ministrisë së Kulturës dhe Komisionit të Mediave për çështjen BUTRINTI, me poshte mund te lexoni nenin 17 te Konventes se Parisit te 1972 UNESCO.
Qartesisht kjo Konvente thote se Fondacionet nuk mund te jene administratore por nxitese te donacioneve per qendrat e Trashegimise Kulturore. PIKE

foto galeri

error:
%d bloggers like this: