SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Dy shqiptarë dhe tre grekë janë përfshirë në atë që mediat greke e konsiderojnë si një rrjet i madh i pastrimit të parave.

Pas arrestimit të tyre, policia greke ka publikuar edhe identitetet përkatëse, ndërsa dy shqiptarët janë identifikuar si Arbër Prenga, 32- vjeç dhe Arjan Xhangolli, 32- vjeç. Dy shqiptarët dhe një shtetas grek, konsiderohen si “bërthama” e organizatës, të cilët jepnin para me fajde dhe më pas i pastronin nëpërmjet lokalit në pronësi të një prej anëtarëve. Mediat greke shkruajnë se për një kredi prej 5000 euro, interesi mund të jetë deri në 2000 euro në muaj. Dy të arrestuar të tjerë, një 45-vjeçar nga Heraklioni dhe një 24-vjeçar që drejton një kafene në periferinë lindore, dyshohet se kanë kryer pastrim të rëndë parash.

“HISTORITË ”-Sipas informacioneve të mediave greke, zyrtarë të Departamentit të Krimit të Organizuar pohojnë se çështja masive është e “lidhur” dhe përfshin dëshmi të viktimave, të cilët janë bindur të flasin për atë që kanë përjetuar në “kthetrat e grabitqarëve” me “Porsche”, Jaguar, Epau, rroba të shtrenjta dhe biznes.

“Çdo dëshmi është një histori e dhimbshme”, tha një burim i besueshëm i Policisë për mediat greke. Pretendohet se ata që u detyruan të merrnin hua prej tyre për arsyet e tyre, u penduan për kohën dhe momentin që huamarrja u kthye në terma mafioze, që ishte shkatërrues për ta. Çdo rast ishte i ndryshëm, por në përgjithësi për një kredi prej 5000 euro, interesi mund të jetë deri në 2000 euro në muaj.

Nëse kishte vonesa në pagesën e kamatës, futeshin kamatë dyfish dhe trefish, qoftë edhe në ditë. Një shumë prej 5000 euro mund të shndërrohej sa hap e mbyll sytë me 50.000 euro. Ka pasur persona që kanë pasur nevojë për arsye shëndetësore pasi duhet të kryejnë ndonjë operacion vetë ose fëmijët e tyre dhe kanë marrë hua me kamatë, duke “nënshkruar” dënimin e tyre. Ka, siç pretendohet, persona të cilët për shkak të pandemisë, për të mos i vënë drynin bizneseve të tyre (kompani, dyqane, farmaci etj.) u detyruan të merrnin hua nga të arrestuarit, për të shpëtuar situatën dhe më pas u “mbytën nga laku” i kamatës dhe i kërcënimeve.///

error:
%d bloggers like this: