SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Qasja e medieve në Parlament është një element i rëndësishëm i një demokracie liberale, u shpreh sot Delegacioni i Bashkimit Europian në Shqipëri.Delegacioni i Bashkimit Europian në Shqipëri reagoi sot reagoi sot ndaj vendimit të Byrosë së Kuvendit për raportimin e gazetarëve gjatë mbledhjeve të komisioneve parlamentare.

“Dëgjesat publike dhe qasja e medieve në Parlament për të mbuluar punën e seancave dhe komisioneve të tij janë elemente të rëndësishme të një demokracie liberale”, thekson delegacioni i BE në një postim në rrjetet sociale.

Delegacioni i BE shpreh, “keqardhje për mungesën e konsultimeve me mediet përpara miratimit të rregullave të reja nga Parlamenti”.“Këto rregulla nuk janë në përgjigje të udhëzimeve të BE-së ose këshillave të dhëna nën ndihmën e IPA-s, të nisura në këtë kontekst në vitin 2014”, nënvizoi delegacioni i BE./atsh///

%d bloggers like this: