SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Dita Botërore e dëborës.(FOTO: Pirro NACI-SARANDANEWS.AL)

– Dita Botërore e Dëborës u krijua me iniciativën e Federatës Botërore të Skive (FIS) dhe mbahet të dielën e janarit (16 janar 2022), për të promovuar sportet e borës në shtetet e saj anëtare, me një sërë aktivitetesh.

Mirë do të ishte që edhe Ministria e Turizmit dhe Mjedisit të ishte më e ndjeshme me turizmin malor dhe atë dimëror…. Në Greqi ‘’bërtasin’’ dhe ‘’ulërasin’’ për të mbushur qendrat e skive dhe vendet malore me turistë dhe nga ana tjetër vetë grekët, ‘’turistët grekë’’ po bëjnë namin në vendet fqinje dhe Evropë (Bullgari- qendrat e skive) Ditëfjetjet e turistëve grekë në evropë për turizmin malor dhe atë të skive është tre-fishuar në krahasm me ditëfjetjet në turimin malor në greqi nga vetë grekët…

Kjo, për disa arësye , njëra nga ato është edhe promovimi dhe reklamimi i duhur. Në faqen e Agjencisë Kombëtare të Turizmit e kaluan shkarazi këtë ditë…

I bukur është edhe deti edhe Syri i Kaltër por bora ka vendin e saj dhe ne duhet ta promovojmë…. /Nga Pirro NACI-SARANDANEWS.AL)

error:
%d bloggers like this: