SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Shqipëria ka miratuar Objektivat për Zhvillim të Qëndrueshëm (OZHQ – SDGs), ku pika e parë e këtij dokumenti prej 17 objektivash, është lufta kundër varfërisë.

Sot në Ditën Ndërkombëtare të Luftës Kundër Varfërisë, Organizata e Kombeve të Bashkuara, PNUD, solli në vëmendje se, në mbarë rruzullin tokësor në vitin 2015, udhëheqësit e Shqipërisë dhe të botës miratuan Objektivat për Zhvillim të Qëndrueshëm (OZHQ – SDGs), të cilët, në thelb, janë një vizion i përbashkët për t’i vënë njerëzit dhe planetin në rrugë të qëndrueshme brenda vitit 2030.

Ky ishte themeli i një programi të ri për zhvillimin, i cili i ofroi botës një kurs drejt dhënies fund të varfërisë, luftës kundër pabarazive dhe padrejtësive dhe mbrojtjes së planetit.

PNUK thekson se, këto objektiva u hartuan gjatë një periudhe dy vjeçare konsultimesh globale dhe kombëtare gjithëpërfshirëse dhe Shqipëria ishte pjesë e këtyre konsultimeve.

Një nga ndërhyrjet e UNDP-së në Shqipëri është avancimi i axhendës së përfshirjes sociale dhe ekonomike të grupeve më në nevojë që askush të mos mbetet pas. Me iniciativën e qeverisë dhe Shqiptare dhe mbështetjen e PNUD në vendin tonë janë zbatuar dhe po investohet në disa drejtime (arsim, qendra multifunksionale, bujqësi e shëndetësi) për përmirësimin e jetës ekonomike sociale të qytetarëve në çdo skaj të vendit.

error:
%d bloggers like this: