SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

E planifikuar një vit me parë si promovim, u zhvilluan së fundi Ditët e Sarandës në Kosovë.

Ne kete kuadër u organizuan në kryeqytetin Prishtinë disa takime zyrtare . I tille ishe takimi qe iu rezervua kryebashkiakut Adrian Gurma nga homologu i Prishtinës  Përparim Rama dhe nje tjeter ne Dhomën Ekonomike të Kosovës.

Gjate takimit Rama -Gurma jane shkembyer edhe disa dhurata simbolike ne emë te bashkive respektive.

Rreth nje vit me apre ne sarande kreu i bahsksie bregdetare Gurma priti nej delegacion te mediave nga Kosova. Fokus i takimeve dhe nje kofnerence per shtyp ishin nxitja e zhvillimeve turisitke te dnersjellta.

Sipas burimeve zyrtare nga Bashkia e Sarandes, turistët nga Kosave qe frekeuntojnë Saranden si destinacion turisitk , perbëjne pjesë me te madhe te numrit te turisteve.

Synimi i Diteve te Sarandes ne Kosovë, i nxitjes se zhvillimeve turistike Sarande-Kosovë.

Ne keto takime kane qene te pranishëm ambasadori i Shqiperise ne Prishtinë, Qemal Minxhozi.

Per te promovuar vlerat dhe astete turistike te Sarandes ne Kosove, eshte celur nje ekspozite e destinacioneve turistike arkologjike e a natyrore te rajonit te Sarandes, nje shfaqje e grupit artistik si dhe disa produkte nga subjekti “Shtepia e Midhjeve” ne Gjirin e Hartes (Liqeni i Butrintit), etj,.

Pervec disa perfaqesuesve te biznesit nga Saranda, ne delegacionin e Gurmes kane qene te pranishem edhe kryetari i keshillit te bashkise Asaf Stroka, drejtori i drejtorise se planifikimit dhe kontrollit te territorrit ne Bashki, Pandi Zhonga, kryetari i grupit te keshilltareve socialiste Gjergji Imeri, etj,.

Mund të jetë një imazh i 3 persona, njerëz në këmbë dhe kostum

error:
%d bloggers like this: