SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Kompleksi Urbanistik Islamik Xhermëhallë, në bashkinë e Delvinës do t’i nënshtrohet restaurimit.

Lajmin e bëri të ditur ministrja e Kulturës, Elva Margariti, teksa publikoi në rrjetet sociale edhe foto nga ky kompleks.

“Pas hartimit të projektit nga Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore, Vlorë dhe miratimit në Këshillin Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore Materiale, shumë shpejt nisin punimet e mirëmbajtjes, restaurimit dhe konsolidimit në një tjetër monument kulture kat. I, i cili daton në shek. XVI”, tha Margariti.

Ministrja bëri të ditur se, punimet do të shtrihen në hamam, tyrbe, rrënoja, duke ua kthyer ato komunitetit të zonës dhe turizmit kulturor.///

error:
%d bloggers like this: