SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

 Buka, perimet, mishi – ushqimi është bërë më i shtrenjtë. Çmimet e vajrave të gatimit janë rritur ndjeshëm, por ushqimet kryesore të rëndësishme si buka janë bërë gjithashtu dukshëm më të kushtueshme, sipas ec.europa.eu.

Kjo është kryesisht për shkak të pushtimit rus në Ukrainë, i cili ka shqetësuar ndjeshëm tregjet globale pasi Rusia dhe Ukraina kanë qenë eksportuesit kryesorë të drithërave, grurit, misrit, farave vajore, veçanërisht të lulediellit dhe plehrave kimike.

Në gusht 2022, çmimi i bukës në BE u rrit me 18 për qind krahasuar me gushtin e vitit 2021 kur çmimi i bukës ishte mesatarisht 3% më i lartë se në gusht 2020.

Të dhënat mujore tregojnë gjithashtu një rritje të ndjeshme të inflacionit total nga +3% në +10%. ///

error:
%d bloggers like this: