SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

FINIQ. BASHKIA GJEN NJË URË KOMUNIKIMI PËR TË SIGURUAR ILAÇET E TË MOSHUARVE NË 58 FSHATRAT E KËSAJ NJËSIE ADMINISTRATIVE.

/FINIQ. 28 Mars/Radio -Saranda//  Bashkia e Finqit gjen një urë komunikimi për të  siguruar ilaçet e të moshuarve që banojnë sot në 58 fshatrat e kësaj njësie administrative.

Gjatë një interviste nga terreni në fshatrat e bashkisë Finiq, ku ndodhet, gazetari I radios “Saranda”, Panajot Boli jep një panoramë të  minoritetit etnik grek në kohë pandemie dhe përpjekjet e bashkisë që drejtohet nga  Kristo Kiço për të siguruar medikamente për të sëmurët e moshës së tretë të cilët dominojnë demografinë aktuale në këtë bashki.

“Pasi një grup I bashkisë  ka identifikuar të gjithë personat e semure te moshës së tretë  në 58 fshatra, i ka adresuar nevojat për medikamente në Konsullatën e Përgjithshme greke në Gjirokastër”-raporton Boli.

Sipas tij , një punonjëse e kësaj konsullate i siguron në Janinë medikamentet dhe më pas, në selinë e Konsullatës greke  kryebashkiaku  Kiço i tërheq  këto medikamente për t’i shpërndarë me nje skuader te posacme te të moshuarit respektivë në të 58 fshatrat që ka kjo njësi administrative”- pohoi gazetari Panajot Boli në një intervistë telefonike nga fshati Velahovë (Finiq).//R-SR//

 

error:
%d bloggers like this: