SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Finiq: Kerkohet mbështetje nga Unioni i Bashkive të Greqisë për bashkitë e Minoritetit Grek në Shqipëri.

Nga Anastasia SIMATATI

Kerkohet mbështetje nga Unioni i Bashkive të Greqisë për bashkitë e Minoritetit Grek në Shqipëri.

Ne perpjekje per të siguruar kete mbeshtetje, kryetari i Bashkisë së Finiqit, Kristo Kiço, zhvilloi ditet e fundit një takim me kryetarin e Bashkisë Selanik , Konstantinos Zervas.

Sipas burimeve zyrtare, takimi u zhvillua në një atmosferë miqesore .

Kristo Kico nga ka prezantuar te mikpritesi Zervas, nje panorame te bashkise qe drejton se bashku me problematikat me të cilat përballet bashkia e Finiqit që lidhen kryesish me nje prapambetje historike te infrastruktures per 58 fshatrat e kesaj njesie te madhe administrative vendore, etj,.

Mesohte se Kiço ka falënderuar përzemërsisht homologun Zervas për interesin dhe gadishmërinë që tregoi, ndërkojhe qe u fokusua te mbeshtetja konkrete qe kerkohet ne rruge institucionale përmes Unionit Qendror të Bashkive të Greqisë (ΚΕΔΕ), për të ndihmuar e bashkitë e Minoritetit Grek në Shqipëri.

Gjate ketij takimi zyrtar jane shkëmbyer edhe dhurata simbolike. /sarandanews.al.///

error:
%d bloggers like this: