SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Finiq: U zhvillua në Livadhja Festivali Folkorik i Pakicave Kombëtare

U zhvillua ditete e fundit në Qendren Kulturore te Livadhjase “Katina Papa” Festivali i pare Folkorik i Pakicave Kombëtare ne Shqipëri.

Eventi u organizua nga shoqata “Shen Kozmai” ne Livadhja – Finiq, mbeshtetur nga Komiteti per Pakicat Kombetare në Shiperise.

“Livadhjaja u ndriçua nga ngjyrat vezulluese dhe vallet elegante me entuziazëm që erdhën të gjithë minoritetet në zemrën e Minoritetit Etnik Grek, me harmoni këngësh, vallesh, zakonesh, traditash, ashtu siç është edhe bashkëjetesa e tyre me komunitetin Shqiptar. -u shpreh per kete event kulturor Kostandina Bezhani, kreu i Komitetit te Pakicave Kombetare.

Festivali u pershendete edhe nga deputeti Niko Kuri: ” Ditën e shtune me 05.11.2022 ndoqa me kënaqësi festivalin e parë folklorik të organizuar nga Grupi kulturor Shën Kozmai i Livadhjasë. Përgëzimet e mia të ngrohta për të gjithë ata,ato që ndihmuan në organizimin e përsosur dhe të sukseshëm të këtij Festivali.”

Festivali eshte mireritur edhe nga krijuesit dhe njerezit e mediave.

“Një mozaik brilant dhe fantastik i veshjeve tradicionale,zakoneve dhe traditave të shkelqyera të trasheguara brez pas brezi në keto komunitete. S’ka si të mos të të emociononin vallet dhe këngët në interpretime kaq dinjitoze. Një thesar i vyer qe gjallon me indetitetin e tyre , brenda fondit të kulturës shqiptare dhe i japin një shkelqim mahnitës.”-vleresoi Panajot Boli, mesues, gazetar dhe shkrimtar./sarandanews.al///

error:
%d bloggers like this: