SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Finiqi në Janinë: “Projekti Interreg SOLIS forcon pozitën e Bashkisë Finiq për energjinë diellore

Në Konferencën Shkencore të projektit “SOLIS”, e cila u zhvillua në datat 20-22 Nëntor 2022 në Janine, nën kujdesin e Komitetit të Kërkimit dhe Menaxhimit ELKE të Universitetit të Janinës, mori pjesë edhe kryetari i bashkisë Fniq, Kristo Kiço, si përfaqësues i Bashkië Finiq, dhe partneri i dytë i projektit.

Kiço theksoi ne Konferencen e Janinës se, “Projekti Interreg SOLIS forcon pozitën e Bashkisë Finiq në bashkëpunimin ndërkufitar, pasi ky veprim është pjesë e kuadrit të efiçencës së energjisë me përdorimin e energjisë diellore, ndërsa fokusohet në mbrojtjen e mjedisit, transportin e qëndrueshëm dhe infrastrukturën publike”.

Ne kete Konference moren pjese :kryetarja e e Komisionit për edukimin dhe zhvillimin ekonomik për Evropën pranë Kombeve të Bashkuara, Dr.Arabella Zachariou, rektori i Universitetit të Janinës, Prof.Triantafyllos Albanis, Konsulent Menaxhmenti i Universitetit të Janinës – përgjegjëse shkencore për projektin “SOLIS”, Prof.Aikaterini Plakitsi , Guvernatori i Qarkut të Epirit, Z. Alexandros Kahrimanis, etj./sarandanews.al///

error:
%d bloggers like this: