SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Prej orëve të para të mëngjesit, Greqia është paralizuar nga një grevë e përgjithshme 24 orëshe që kanë shpallur sindikatat e sektorit privat GSEE,të atij shtetëror ADEDY, Qendrat e Punëtorëve të Athinës, Selanikut dhe qyteteve të tjera si dhe sindikata që mbështet Partinë Komuniste greke PAME.

Probleme do të ketë në mbarë vendin sa i përket transportit publik në të gjitha qytetet , transportit ajror, taksitë e Athinës gjithashtu nuk do punojnë . Në grevë merr pjesë edhe Federata Panhelene Detare, ndaj anijet e të gjitha kategorive do të jenë të ankoruara në gjithë portet e vendit.

Gjithashtu, në grevën 24-orëshe do të marrin pjesë nënpunësit e administratës shtetorëre, të prefekturave dhe bashkive, të shërbimeve publike, ata të tatim-taksave, mësuesit , mjekët në spitalet publike që do të funskionojnë me personel sigurie ,mediat e vendit do të heshtin.

Sipas sindikatave, qytetarët përpiqen të mbijetojnë mes shtrenjtësisë që ka gjunjëzuar familjet e tyre dhe kushteve të vështira të punës.

Ata kërkojnë nga qeveria Mitsotakis “masa thelbësore kundër shtrenjtësisë mes rritjes së madhe të kostove të energjisë, inflacionit të shfrenuar dhe rritjes së çmimeve të artikujve kryesorë të shportës “.

Në të njëjtën kohë, ata kërkojnë rritjen e pagës minimale dhe rivendosjen e kontratave kolektive në të gjithë sektorët, uljen e kostos së energjisë dhe vendosjen e çmimeve tavan për korrentin dhe gazin natyror, heqjen e akcizës dhe TVSH-së për naftën, benzinën, gazin natyror dhe energjinë elektrike, rritje të konsiderueshme të pagave dhe pensioneve etj.///

error:
%d bloggers like this: