SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Akademiku Artan Fuga ka shpërthyer ashpër ndaj politikanëve për shembjen e Teatrit Kombëtar.

Fuga kujton bëmat e qeverisë aktuale dhe thotë se për çdo të keqe që i është bërë popullit dhe me tone të forta kërkon të mos qajnë për shembjen e Teatrit.

Ai deklaron se reagimi duhet të ishte i përhershëm dhe jo pas shembjes së godinës, ndërsa thekson se themelet e ndërtesave kombëtare qëndrojnë mbi ligje.

“Pse ashtu bie një ndërtesë teatri!!! Ra demokracia lokale me reformën e territorit, hiiiiiç nuk u ndjetë! Ra sistemi i votimit ku populli votonte kandidatin për deputet. Hiiiiç nuk u ndjetë! Ranë rezistencat qytetare. Hiiiiiiç nuk u ndjetë! Ranë universitetet publike me Ligjin për Arsimin e Lartë, ra Akademia e Shkencave me ligjin e poshtër, ra radiotelevizioni shqiptar kthyer në kanoçe propagande, hiiiiiç nuk u ndjetë!

Ra ligji për Teatrin, që drejtohet gjithandej nga komitete partie quajtur ministri kulture. Hiiiiiç nuk u ndjetë! Ra Kuvendi dhe u mbush me kovida pa legjitimitet. Hiiiiiç nuk u ndjetë! Ranë zgjedhjet e 30 qershorit dhe Këshillat Bashkiakë. Hiiiiiiç nuk u ndjetë! Ra drama, statusi i aktorit, filmi dhe teatri skenik shqiptar, ra kultura shqipe në tv dhe në salla. Hiiiiic nuk u ndjetë. Ra integrimi europian. Hiiiiiç nuk u ndjetë!

Ranë gjykatat. Hiiiiiiç nuk u ndjetë! Ra censura mbi lirinë e fjalës në ëeb. Hiiiç nuk u ndjetë. Ranë të drejtat qytetare me kodin e ri penal. Dënohet me internim i sëmuri! Hiiiiiiiç nuk u ndjetë! Tani qani gjoja se ra ndërtesa e teatrit? Me të gjitha këto duhej të ishte një vaj i vazhdueshëm. Ma këputet shpirtin!!! Po ku do mbahej në ajër ndërtesa e Teatrit? Themelet e ndërtesave kombëtare përpara sesa të mbahen në themele dhe mure qëndrojne mbi ligje, të drejta, institucione. Hiqini ato, të gjitha bien. Ngelesh ulur në xhade”, shkruan Fuga në rrjetet sociale./ 

error:
%d bloggers like this: