SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Homazh: IKJA E DYTE E ALBERTO MORAVIA

Nga Viktor AVDIAJ

Shqiperise i iku ‘Alberto Moravia’

Diten e sotme në Ksamil humbi jetën aksidentalisht Gëzim Rredhi petagog dhe studiues i njohur i gjuhës dhe letersisë shqipe.Një humbie e madhe për Universitetin Eqerem Cabej dhe botën akademike në Shqipëri.

Gëzim Rredhi la mbrapa disa vepra të mëdha studimore ku vlerësohen maximalisht përkthimet dhe hulumtimet me botimet e shkrimtarit të mirënjohur italian Alberto Moravia.Studentët e Gjirokastrës e rikujtojnë Gezim Rredhin me pasionin e tij duke shqipëruar disa nga punët e medha artistike të Moravias.

Ditët e fundit ai ishte duke punuar me disa universitete europiane Erasmus , duke e nisur nga Spanja për të prezantuar vlerat akademike dhe studimore të Shqipërisë.

Profesor Rredhi do të kujtohet gjithmonë me potencialin e madh studimor të shqipëruar që la në arkivat e universiteteve tona.

Lamtumirë Alberto Moravia i Shqipërisë , këto jan fjalët e kolegëve ,miqve dhe studentëve të tij në vite sot pas ndaries se papritur nga jeta të Gezim Rredhit .

Lamtumirë profesor !/sarandanews.al///

error:
%d bloggers like this: