SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

/ATSH/ Nga sot indeksimi i pensioneve në masën 2.3% bëhet realitet për çdo pensionist në vend.

Pavarësisht situatës me Pandeminë COVID19, Qeveria mbetet e angazhuar të bëjë realitet cdo masë për të mbuluar nevojat ekonomike të pensionistëve, prindërve dhe gjyshërve.

Nga vendim i Qeverisë shqiptare për indeksimin e pensioneve përfitojnë 669 500 qytetarë, që marrin pension të çdo kategorie nga shteti shqiptar.

Me indeksimin prej 2.3% e ardhura minimale nga pensioni bëhet 16 219 lekë në muaj, ndërsa ajo maksimale nga pensioni bëhet 28 639 lekë në muaj.

“Ky indeksim favorizon edhe 12 mijë nëna të vetpunësuara në sektorin bujqësor dhe 14 mijë përfitues të ardhshëm të pensioneve, duke e çuar në total numrin e përfituesve në 682 800”, bëri të ditur ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj.//R-SR//

error: