SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Jug: Bujtina Gle-Alb në Tepelenë, tjetër sipërmarrje e mbështetur nga AZHBR

Në Dukaj të Tepelenës ndodhet bujtina Gle-Alb, një tjetër sipërmarrje frymëzuese nisur privatisht dhe mbështetur më tej nga qeveria përmes programeve të Agjencisë së Zhvillimit Bujqësor dhe Rural (AZHBR).

Kryeministri Edi Rama në kuadër të promovimit të agroturizmit në vend ndau se fundi në rrjetet sociale foto të bujtinës. Agroturizmi ka hapur dyert për të pritur turistët, ndërsa ofron akomodim në 19 dhoma, me një kuzhinë ku mbizotërojnë produktet e prodhuara nga baxhoja e familjes dhe fermerët e zonës, në mes të një natyre përrallore rrethuar nga gjelbërimi dhe ajri i pastër.

Fshati Dukaj ndodhet rreth 8 km larg qytetit të Tepelenës. Gjatë qëndrimit në bujtinë turistët kanë mundësi të vizitojnë edhe kalanë e qytetit.///

error:
%d bloggers like this: