SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Në Dukaj të Tepelenës ndodhet bujtina “Gle-Alb”, një investim ku ndërthuret tradicionalja me modernen duke e shndërruar në një vend mjaft tërheqës për turistët vendas e të huaj. Kjo sipërmarrje e mbështetur nga AZHBR përmes Programit IPARD II, është projektuar në dy godina dhe mundëson akomodim në 18 dhoma dhe 28 shtretër.

Restoranti ofron kuzhinën tradicionale ku mbizotërojnë produktet e prodhuara nga baxhoja e familjes dhe fermerët e zonës.Natyra piktoreske i shton më tepër vlera kësaj bujtine, për gjelbërimin dhe ajrin e pastër që ofron.

Numri i turistëve në vendin tonë është rritur vitet e fundit, ku agroturizmi ka marrë një vëmendje të veçantë.

AZHBR përmes masës “Natyra dhe turizmi rural” synon zhvillimin e mëtejshëm të këtyre sipërmarrjeve agroturistike, të cilat janë shndërruar në destinacionin e preferuar të shumë vizitorëve.///

error:
%d bloggers like this: