SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Kënga “O moj korçare, sa e bukur je!”, është kompozuar ne Sarandë nga Neço Muko (Marrjoti)

Nga Ana VANOVA

Kënga e famshme “O moj korçare, sa e bukur je!”, është kompozuar jo ne Korçë si dhjetra serenata te tjera te mirenjohura, por pikerisht ne Sarandë dhe ka per autor, Neço Muko (Marrjoti).

Lajmi interesant u pohua se fundi ne Sarande nga studjuesi i pasionuar Niko Kotherja, gjate nje simpoziumi të organizuar nga bashkia e qytetit bregdetar per njohjen dhe promovimin e figuren se shquar poliedrike të Neço Mukos, nje prej ikonave te isopolifonise se Bregdetit.

Kenga “O moj korçare, sa e bukur je!” gjendet edhe ne ribotimin e librit “LYRA” te Mukos te vitit 1930 ne Tiranë.

Sot ne Sarande, ne nje mjedis publik prane godines se Postes Shqiptare, kushdo mund te njihet edhe me nje pike të re atraksioni: Me Pllaken Memoriale kushtuar Meço Muko dhe Grupin te tij artistik ne Sarande.

Neço Muko (Marrjoni) u be i njohur per publikun shqiptar te kohes, edhe per regjistrimin ne pllaka gramafoni ne Paris, ne vitet 1929 e 1930 te disa kengeve te mrekullueshme shqipare, te nje arti te spikatur; qe lanë gjurme te pashlyera ne dhjetra breza /sarandanews.al///

error:
%d bloggers like this: