SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

KESHILLI BASHKIAK, NE FOKUS ROMET NË ÇUKË

SARANDE, 28 Shkurt/Radio Saranda-// Keshilli bashkiak i Sarandes njihet me prezantimin e situatës aktuale të strehimit  të  komunitetit rom të vendosur në Çukë .

Situata e strehimit ne bashkine e Sarandes, eshte mjaft problematike. Prej vitit .2008 nga qeveria nuk eshte financuar asnje  banese per shtresat ne nevoje, nderkohe qe  financime te tilla jane te pamundura nga buxheti i vet bashkise.

Keshilli bashkiak ne mbledhjen e radhes me 28 shkurt u njoh me situatën  aktuale të strehimit  të  komunitetit rom nepermjet  nje informacioni te pergatitur nga administrata e bashkise si dhe nje informim i hollesishem  per gjendjen ekonomike e sociale te romevene fshatin Cuke nga zevvendeskryet i ketij Keshillit , Ibrahim Barjami, njeheresh  edhe drejtues i shoqates “Lidia.”
Ngulimet e para te komunitetit rom ne fshatin Cuke, nje fshata multietnik, nga me te medhenjte ne Shqiperi, datojne ne vititn 1920///v.i.
error:
%d bloggers like this: