SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Konferenca e Medias BE-BP, 200 gazetarë mblidhen për dy ditë në Tiranë

200 gazetarë dhe profesionistë të medias nga Ballkani Perëndimor dhe BE do të mblidhen për dy ditë në Tiranë në Konferencën e Medias BE-BP 2022. Ambasadorja e Bashkimit Evropian në Shqipëri, Christiane Hohmann u shpreh sot se kjo konferencë do të shërbejë për të diskutuar sfidat me të cilat po përballen gazetarët.

“Në një kohë kur raportimi i pavarur dhe i lirë i medias është më thelbësor se kurrë, rreth 200 gazetarë dhe profesionistë të medias nga Ballkani Perëndimor dhe BE do të mblidhen për dy ditë në Tiranë për të diskutuar sfidat me të cilat po përballen. Liria e shprehjes dhe liria e medias janë në zemër të BE-së”, theksoi Hohmann në një postim në rrjetet sociale. Delegacioni i BE thekson në një njoftim për shtyp se, liria e shprehjes dhe liria e medias janë në zemër të Bashkimit Evropian dhe janë thelbësore në marrëdhëniet e tij me Ballkanin Perëndimor.

Ato janë ndër bazat e politikës së zgjerimit të BE-së. Paketa e Zgjerimit e Komisionit Evropian 2022 e lëshuar më 12 tetor theksoi se liria e shprehjes, liria e medias dhe pluralizmi janë shtyllat kryesore të një shoqërie demokratike dhe duhet të ruhen. Mungesa e progresit në këtë fushë është ndër arsyet pse BE-ja zhvilloi dialogun dhe angazhimin me komunitetin e medieve në Ballkanin Perëndimor. Kjo përpjekje përfshin një sërë ngjarjesh dhe konferencash të përkushtuara për lirinë dhe zhvillimin e medias.

Tani, pas heqjes së kufizimeve të lidhura me pandeminë, Komisioni Evropian dhe Shërbimi Evropian i Veprimit të Jashtëm po vazhdojnë këtë dialog dhe shkëmbim të rëndësishëm, duke sjellë njerëzit personalisht së bashku, duke mundësuar diskutime dhe shkëmbime të gjalla, duke organizuar Konferencën e Medias BE-BP 2022.

Kjo do të jetë një mundësi që specialistët e medias të BE-së dhe partnerët nga komuniteti mediatik i Ballkanit Perëndimor të takohen. Ngjarja do të trajtojë sfidat kryesore që lidhen me lirinë e medias, mbrojtjen e gazetarëve dhe çështjet që lidhen me kontaminimin e mjedisit të informacionit, duke përfshirë manipulimin e informacionit, ndërhyrjen e huaj dhe dezinformimin. Këto tema janë veçanërisht të rëndësishme në kontekstin e agresionit të Rusisë kundër Ukrainës.

Konferenca do të mbledhë rreth 180 pjesëmarrës nga Ballkani Perëndimor dhe Bashkimi Evropian dhe do të lejojë një diskutim të hapur mbi sfidat me të cilat po përballen gazetarët dhe profesionistët e medias në Ballkanin Perëndimor: tendencat e zhvillimit të medias, ndryshimi i modeleve të mbledhjes së informacionit dhe tendencat e reja. në luftën kundër manipulimit të informacionit dhe ndërhyrjeve të huaja.///

error:
%d bloggers like this: