SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Shtëpia dhe vendi ku ne kalojmë një pjesë të madhe të kohës është i mbushur me mikrobe dhe baktere të cilat nuk i dallojmë dot. Por ka disa objekte, të cilat duhet të pastrohen çdo ditë, dhe duan kujdes të shtuar, sidomos gjatë kësaj periudhe.

Sfungjeri

Sfungjeri është një objekt i përshtatshëm për rritjen e mikroorganizmave për shkak të lagështisë dhe të ngrohtësisë që ai mban, ndaj duhet të ndërrohet vazhdimisht.

Celulari

Telefonat janë gjithmonë të ekspozuar nga mikrobet, Smartphonët tanë janë kudo që ne ndodhemi, në rrugë, në autobus, në tualet, dhe për pasojë marrin një numër të madh mikrobesh.

Ekspertët e sëmundjeve infektive këshillojnë që celularët t’i fshijmë gjithmonë në fund të ditës me një pecetë me mikrofibër, ose një copë e lagur me ujë dhe uthull.

Çarçafët

Ne shpenzojmë rreth një të tretën e javës në shtrat, dhe për këtë duhet që çarçafët të lahen vazhdimisht.

Tualeti 

Megjithëse të gjithë mendojnë se tualeti është vendi më i pisët i shtëpisë, ekspertët thonë se kjo nuk është e vërtetë. Ashtu siç dihet, tualetet mbajnë shumë mikrobe dhe duhen pastruar vazhdimisht megjithatë menytë e restoranteve dhe tastiera e kompjuterave përmbajnë më shumë mikrobe.

Peshqirët

Ato mbajnë shumë mikrobe për shkak të lagështisë. Për peshqirë të pastër, duhet që ata t’i lajmë një herë në 3 përdorime dhe ti ndërrojmë vazhdimisht.

Lavamani i kuzhinës

Është një ambient shumë i përshtatshëm për mikroorganizmat. Sugjerohet që ata të dezinfektohen vazhdimisht si dhe gjithmonë pasi në të kemi vendosur mish sipër tij.

Tastiera e kompjuterit

Tastiera e kompjuterit është më e ndotur se tualeti, ndaj ajo dhe mausi duhen pastruar çdo ditë.

Dorezat e dyerve

Prej dorezës së derës mund të përhapen shumë baktere, ndaj ato duhet të pastrohen vazhdimisht

error:
%d bloggers like this: