SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Memorie: 90 vjet energji elektrike ne Gjirokaster

Nga Teodor BILUSHI *)

90 vjet Energji Elektrike ne Gjirokaster , 28 nentor 1932 – 28 nentor 2022. Centrali i Shoqerise italo – shqiptare S.E.S.A. ndricon per here te pare Gjirokastren!

Kjo date e rendesishme per Historine europiane te qytetit tone koincidon kete vit me 110 vjetorin e Pavaresise …. dritat shenuan fillimin e nje epoke te re zhvillimesh per Gjirokastren ….

Ne foto per ilustrim: Ndricuesi Historik ne Pazar i 1932 , Kabina elektrike te “Shtate Krojet , Centrali i S.E.S.A dhe Shtylla elektrike te mesi i Pazarit .///.

*) Teodor Bilushi, Konsull i Konsullates se Nderit te Italise ne Gjirokaster.

error:
%d bloggers like this: