SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Memorie-Art: Basorelievi “Naim Frasheri” i Niko Godrolit ne Sarandë, nga punimet më të mrekullueshme në Shpipëri për Poetin Kombëtar

Basorelievi “Naim Frasheri” i Niko Godrolit ne Sarandë, eshtë vleresuar nga punimet më të mrekullueshme në Shpipëri për Poetin Kombëtar.

E vendosur ne fasaden ballore te Muzeut te Tradites, prane Limanit te Vjeter, Basorelievi i Godrolit terheq vemendjen e mijera vizotoreve vendas e te huaj qe frekentojen qytetin turistik ne dymbedhjete muajt e vitit.

Vepra u realizua fillimisht ne material allçi dhe me pas, u perjetesua duke u gdhendur ne gur te forte gelqeror. Teper e veshtire per t’u realizuar ne ketë material; autori ia doli dhe e kurorezoi ne kauder te nje eventi mdhor per kombin siç ishte 100-vjetori i Lidhjes se Prizrenit .

Vepra e Godrolit sot eshte edhe nje atraksion turistik kulturor.

Te godina me basorelievin e Poetit Kombetar, i cili jetoi dhe punoi ne Sarande dy, nga vitet e jetes se tij intensive; piketaohen dy shetitore te mrekullueshme buze detitL Shetitorja “Naim Frasheri” dhe bulevardi “Hasan Tahsin”.///

error:
%d bloggers like this: