SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Mesopotam: U organizua veprimtaria ‘Lirika poetike e AnëBistricës në vargjet e poetit Panajot Boli’

Ne Mesopotam u organizua sot aktiviteti promovues kulturor ‘Lirika poetike e AnëBistricës në vargjet e poetit Panajot Boli’ . Aktiviteti i moderuar nga aktori i njohur i skenës Karafil Shena, beri bashke pjesemarres te ndryshëm si gazetare, mesues, shkrimtare ,miq te autorit, zyrtare te bashkisie, etj,.

Ishte i pranishem edhe kryebashkiaku i Finiqit, Kristo Kiço. Moderimi i aktivitetit solli nje risi ndryshe nga lloje te tjera te veprimtarive promovuese letrare, nepermjet e pyetje-pergjigjeve e drejtuara tek pjesemarresit nga aktori Shena.

Nepermjet fjales se pjesemarresve si Thanas Dino, Vangjel Papakristo, Shkëlqim Hajno, Engjellush Serjani, Panajot Zoto, Ziso LLuci, etj, u evidentuan aspekte ndryshme të krijimtarise se autorit .

Duke e marre fjalën përshendetëse ne kete promovim ne pergjigje te pyetjes se aktorit Karafil Shena mbi pavemendjen e bashkive per kulturen, kryetari i Bashkise Finiq Kristo, theksoi se ne te adhmen do te shikohet më me prioritet nga ana e bashkise mbeshtetja e veprimtarive kuturore per të fokusuar vlerat e pasura kulturore te rajonit te Finiqit.

Me interes ne kete aktivitet kulturor ishte edhe motanzhi poetik cilesor me interpretime ne shqip dhe greqisht i nxenesve te Mesopotamit, pergatitur nga Karafil Shename, poezi nga librat poetike ‘Lotët e hardhisë’ dhe ‘Το μυστικό του ήλιου’. te Panajot Bolit./sarandanews.al///

error:
%d bloggers like this: