SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Ekzistojnë dy burime që ofrojnë statistika të moshës, seksit dhe komorbidencës:

  • Raporti i OBSH-China Misioni i përbashkët i publikuar më 28 shkurt nga OBSH, 2 ] e cila është e bazuar në 55,924 laborator konfirmuar raste . Raporti vëren se ” Misioni i Përbashkët pranon sfidat dhe paragjykimet e njohura të raportimit të CFR të papërpunuar në fillim të një epidemie ” (shiko gjithashtu diskutimin tonë për: Si të llogarisni shkallën e vdekshmërisë gjatë një shpërthimi )
  • Një punim nga KCDC kineze u publikua në 17 shkurt, i cili bazohet në 72,314 raste të konfirmuara, të dyshuara dhe asimptomatike të COVID-19 në Kinë që nga 11 shkurt, dhe u botua në Revistën Kineze të Epidemiologjisë 1 ]

Ne do t’i rendisim të dhënat nga të dy, duke i etiketuar ato si ” raste të konfirmuara ” dhe “të gjitha rastet ” përkatësisht në tabela.

Mosha e Vdekjeve të Koronavirusit

Shkalla e Fatalitetit COVID-19 sipas moshës:

Rat Death e = (numri i vdekjeve / numri i rasteve) = probabiliteti i vdekjes nëse infektohet nga virusi (%). Kjo probabilitet ndryshon në varësi të grupmoshës. Përqindjet e paraqitura më poshtë nuk duhet të shtojnë deri në 100% , pasi ato NUK përfaqësojnë pjesën e vdekjeve nga grupmoshat . Përkundrazi, përfaqëson, për një person në një grupmoshë të caktuar, rrezikun e vdekjes nëse infektohet me COVID-19.

burimet

error:
%d bloggers like this: