SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

/30/04/2020/- Gjigandi farmaceutik AstraZeneca arrin marrëveshje me Universitetin e Oksfordit për të prodhuar në masë vaksinën eksperimentale COVID-19 pa përfitime, dhe rezultatet e para priten në qershor.

Testimet njerëzore të quajtur ChAdOx1 nCoV-19 , filluan javën e kaluar dhe rezultatet e para priten në mes të qershorit.

Nëse provohet se mbron kundër virusit vdekjeprurës, marrëveshja do t’i lejojë Mbretërisë së Bashkuar të fusë në përdorim vaksinën “sa më shpejt të jetë e mundur”, tha universiteti.

Të dy partnerët thanë se sipërmarrja nuk ishte fitimprurëse dhe vetëm kostot e prodhimit dhe shpërndarjes do të mbulohen.

Zhvillimi i vaksinimeve mund të zgjasë deri në një dekadë dhe shkencëtarët kanë thënë që gjetja e një vaksinimi efektiv brenda 18 muajsh do të ishte ‘i pashembullt’.

Duke folur në programin e sotëm të BBC Radio 4, profesori Sir John Bell, nga Universiteti i Oksfordit, tha që shpresonte që disa rezultate nga vaksinimi të ishin në dispozicion deri në mes të qershorit. Ai tha se sfida e radhës është të prodhojnë në masë këtë vaksinë, pasi të miratohet nga rregullatorët.

Të dy partnerët kanë rënë dakord të operojnë në bazë jo-fitimprurëse për kohëzgjatjen e pandemisë, tha universiteti, me mbulimin e vetëm shpenzimet e prodhimit dhe shpërndarjes.Zhvillimi i vaksinimeve mund të zgjasë deri në një dekadë dhe shkencëtarët kanë thënë që gjetja e një vaksinimi efektiv brenda 18 muajsh do të ishte ‘i pashembullt’.

Duke folur në programin e sotëm të BBC Radio 4, profesori Sir John Bell, nga Universiteti i Oksfordit, tha që shpresonte që disa rezultate nga vaksinimi të ishin në dispozicion deri në mes të qershorit. Ai tha se sfida e radhës është të prodhojnë në masë këtë vaksinë, pasi të miratohet nga rregullatorët.Të dy partnerët kanë rënë dakord të operojnë në bazë jo-fitimprurëse për kohëzgjatjen e pandemisë, tha universiteti, me mbulimin e vetëm shpenzimet e prodhimit dhe shpërndarjes.///

error:
%d bloggers like this: