SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Në rajonin e Sarandës, sot janë 10 % të bletëve të të gjithë Shqipërisë.

Saranda është rajoni me numrin më të madh të koshereve me bletë në të gjithë Shqipërinë.

Kjo u bë I ditur për sarandanews.al, një ditë më parë nga studjuesi dr.Agim Nelaj. i cili është edhe autor I librit voluminoz “Për bletën dhe sëmundjet e saj”, botim I vitit 2014, i vetmi I këtij lloji në vendin tonë .

Tradita e bletarisë në Shqipëri sipas dr.Nelajt për herë të parë lulëzoi në Shqipëri në format më moderne të kohës, në zonën e Konispolit.

Mësohet se stimulimi i kësaj tradite u bë aso kohe nga dy sipërmarrës italianë.///

error:
%d bloggers like this: