SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Nëna xhirafë përpiqet më kot të shpëtojë këlyshin nga luanesha

/23/04/2020// Disa foto dramatike tregojnë momentet kur një xhirafë përpiqet më kot të mbrojë këlyshin e saj disa-ditësh nga një luaneshë.

Nëna dhe bebja xhirafë u ndoqën nga predatori i paepur, që i kërceu bebes duke e kapur në qafë, në parkun kombëtar të Maasai Mara në Kenia.

Në imazhe tregohen tentativat e dëshpëruara të nënës për të larguar sulmuesin, duke qëlluar me këmbët e parme. Por tragjikisht bebja e saj pësoi një fund të trishtë teksa luanesha e vrau prenë dhe e mori me vete në bimësinë e savanës për ta ngrënë.
Bebja e vogël, 2 metra e gjatë nuk kishte shumë shanse mbijetese me bishën muskuloze.
Skenat u kapën nga fotografi amator Srikanth Santhinathan, nga India.
“Pas sulmit makabër, nëna xhirafë u largua kurse luanesha mori beben xhirafë dhe u ul rreth njëzet minuta për ta ngrënë”, tha ai.
Këlyshët e xhirafës kanë shanse mbijetese prej rreth 50 përqind në gjashtë muajt e parë të jetës, por më vonë vetëm luanë shumë të guximshëm i sulmojnë.
Qafa e gjatë e xhirafës bën që ato të ruajnë rrotull për predatorë por të vegjëlit nuk mund ta bëjnë.
“Kisha emocine të përciera, dashuri për xhirafën por dhe mirëkuptim për luaneshën, e cila ishte pesë deri në shtatë vjeç dhe me siguri kishte këlyshë për të ushqyer”, shtoi fotografi.

error:
%d bloggers like this: