SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

– OBSH autorizoi sot vaksinën kineze antiCOVID-19 Sinovac-Coronavac për përdorimin emergjent, duke u dhënë vendeve, financuesve, agjencive të prokurimit dhe komuniteteve garancinë se kjo vaksinë përputhet me standardet ndërkombëtare të sigurisë, efikasitetit dhe prodhimit, sipas faqes zyrtare të organizatës shëndetësore të Kombeve të Bashkuara.

“Botës i duhen dëshpërimisht sa më shumë vaksina kundër COVID-19, për t’iu përgjigjur kërkesave në të gjithë botën”, tha dr. Mariangela Simao, zëvendësdrejtoreshë e përgjithshme e OBSH për Qasjen në Produktet për Shëndetin.

“Ne i nxisim prodhuesit të bëhen pjesë e COVAX, të ndajnë njohuritë dhe të dhënat e tyre, për të kontribuar në vënien nën kontroll të pandemisë”, shtoi ajo.

Vaksina është e prodhuar nga kompania me bazë në Pekin, Sinovac.///ATSH///

%d bloggers like this: