SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

PD e Sarandës perkujtoi ne Mursi 14-të vjetori e Memorialit ngritur ne kete fshat, kushtuar viktimave dhe të internuarit e regjimit komunist.

Ne nje postim ne faqen e saj ne FB Dega e PD Sarande shkruan:

Sot në Mursi u përkujtua 14-të vjetori i Memorialit kushtuar viktimave dhe të internuarit e regjimit komunist. 1) Vasil Dhimo Gjika,vrare ne kufi;2) Sotir Nikolla Konomi,vdekur ne burg politik; 3) Kostandin Petro Vaso,vdekur ne burg politik; 4) Vasil Koço Mello,vdekur ne burg politik; 5) Thoma Jani Koloj,vdekur ne burg politik; 6) Vangjel Anastas Dhjamanti,vdekur ne burg politik; 7) Sotir Theodhori Taho,vdekur ne burg politik; 8 Jani Koço Danga,vdekur ne burg politik; 9) Vangjel Dhimo Gjika, vdekur ne internim; 10) Katerina Lole Çifteli,vdekur ne internim.

Mursia një nga fshatrat më të goditurit e sistemit në Shqipëri nga krimet e regjimit komunist,me 27 familje te internuara dhe te debuar nga fshati. Nderim dhe mirënjohje përjetë martirëve, luftëtarëve të rregjimit gjakatar komunist.-perfundon informacioni i PD Sarande per perkujtimin dhe hmzhin kishtura viktimave te komunizmit ne Mursi///

error:
%d bloggers like this: