SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Përmbyllet ne Selanik Ekspozita e 37-të Ndërkombëtare e Turizmit “Philoxenia”

Eshtë përmbyllur ne Selanik Ekspozita e 37-të Ndërkombëtare e Turizmit “Philoxenia” e cila u zhvillua në datat 18-20 Nëntor 2022, në Qendrën Ndërkombëtare të Ekspozitave dhe Konferencave të Selanikut.

Saranda, Gjirokastra, Finiqi, Dropulli dhe Tepelena, në kuadër edhe të “Memorandumit për Turizmin e Integruar”, ishin bashkë për të promovuar turizmin e rajonit jugor, në Panairin Ndërkombëtar të Turizmit “PHILOXENIA 2022” në Selanik.

Panairi i mesiperm eshte pasuruar me takime të vazhdueshme me grupe interesi, larmi produktesh dhe destinacionesh turistike, shpalosje e vlerave dhe kulturës, ishin kryefjala e këtyre ditëve, në stendën e “Visit Saranda”dhe “Visit Gjirokastra”.

Biznese turizmi nga këto zona, janë bashkuar për të fuqizuar imazhin e Jugut të Shqipërisë, si një destinacion gjithëvjetor e me potenciale të jashtëzakonshme.

Pavionet e Finiq, Sarandes dhe Gjirokastres jane vizituar dhe shoqeruar edhe me filmime dhe intervista te shkurtra edhe nga blogeri i njohur grek, Eftihis Bletsas, i cili se fundi pasqyroi ne kanalet kombetare greke reportazhe nga Shqiperia turistike.

Ekspozita u përshëndet nga Ministri i Turizmit te Greqise Vassilis Kiklia, Presidentja e Organizatës Helenike të Turizmit, Angela Gerekou, Kryetari i Bashkisë së Selanikut, Konstantinos Zervas etj,./

error:
%d bloggers like this: