SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

PERMBYTJET NE SHKODER - Xhamia e Plumbit dhe shtepi te permbytura lagjjen Ajasem ne hyrje te qytetit te Shkodres. Disa fshatra dhe qindra hektare toke bujqesore vazhdojne te mbeten nen uje ne fshatrat Obot, Oblike dhe Murriqan ne qarkun e Shkodres si pasoje e hapjes se portave te shkarkimit te hidrocentraleve mbi lumin Drin./r/n/r/nFLLODS IN SHKODRA - This picture taken on March 20, 2018, shows a general view of the flooded village of Ajasem near the city of Shkoder. After days of heavy rain all over the country, hydropower plants have opened the dams' floodgates leading to hundreds of hectares to be flooded in the north of the country, isolating many villages.

Përmbytjet, Verdho i KESH: E njëjta situatë me 2010 por dëmi në terren vetëm 10 %

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare (KESH) bën të ditur se niveli i reshjeve që ka përfshirë vendin tonë gjatë këtyre ditëve të fundit, është i njëjtë me ato që shkaktuan përmbytjet masive në vitin 2010, por impakti i përmbytjes sot është sa 10% i asaj kohe.

Drejtori i KESH-it, Ergys Verdho deklaroi në një intervistë televizive, se “situata e reshjeve që paraqitet sot në vendin tonë, është identik skenari i 2010-ës”. Sipas tij, në Vaun e Dejës ekzistonin 3200 metër kub ujë për sekondë në 2010 dhe shkarkimet kanë qenë 107% e prurjeve natyrale.

“Pra janë shkarkuar rreth 340 metër kub për sekondë në fushë Shkodër. Impakti ka qenë shumë i madh në humbje hektarësh, diku rreth 14 mijë hektarë. Sot ne kemi të njëjtin skenar me 3500 metër kub për sekondë prurje natyrale. Kemi shkarkuar rreth 35-40% të prurjeve natyrale dhe pjesën tjetër e kemi çuar në rezervë energjetike”, deklaroi Verdho, teksa vuri në dukje se, “ky quhet menaxhim”.

“Është identik skenar i 2010-ës dhe impakti është 10% nga ai i 2010-ës”, tha ai.///

error:
%d bloggers like this: