SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

 Presidenti i Këshillit Europian, Charles Michel në konferencën për mediet i pyetur se pse u zgjodh Tirana për mbajtjen e Samitit BE-Ballkani Perëndimor, tha se, “para disa javësh u propozua që të bëhesh ky takim këtu dhe u vendos Tirana si vendi i duhur”.

“Dua t’ju falenderoj Juve, i dashur Edi, dhe ekipin tuaj, pasi ishte mbresëlënëse, sesi u bë kjo gjë dhe në pak kohë u bë një gjë kaq e madhe. Nuk është kaq e lehtë. Ne kemi përvojën tonë në Bruksel, kërkohet përpjekje nga më të ndryshme, zakonisht përpjekje logjistike etj.,… por që kjo gjë u bë e mundur këtu”, deklaroi ai.

Michel tha se, “samiti në Tiranë, është jo vetëm një gjë e mirë për Shqipërinë, por sigurisht që kemi një sinjal shumë të qartë që i përçojmë qytetarëve të Ballkanit Perëndimor, sepse ideja nuk është që të flasim vetëm me udhëheqësit të vendeve, por edhe t’u dërgojmë mesazhin qytetarëve”.

“Ne jemi të bindur se e ardhmja jonë është e përbashkët”, theksoi Presidenti i Këshillit Europian, Charles Michel.///

error:
%d bloggers like this: