SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

//SARANDE, 17 Mars /Radio “Saranda”/// Reth 60 familje te komunitetit rom ne qytetin e  Sarandes dhe ne fshatin Cuke jane ne veshtiresi per mjete baze te ushqimit ne kushtet e paralizimit te qarkullimit te lire per shkak te koronavirusit,.

Kjo u be e ditur per radion “Saranda “nga kryetari i shoqates se romeve Ramiz Begani. Sipas Beganit familjet kane edhe mungesa te theksuara te mjeteve higjeno sanitare, nderkohe qe pjesa me e madhe e tyre kane femije te mitur qem kane gjithashtu nevoja gjate ketyre diteve . Nje pjese  familjeve rome ne Sarande dhe Cuke mbijetojne me grumbullimin  dhe shitjen e kanaceve dhe ambazheve te tjera nga te cilat sigurojne mjetet financiare.

I pyetur per perpjekjet e qe po ben kjo shoqate per ta lehtesuar sado pak jetesen e banoreve rome gjate kesaj periudhe te veshtire, Begani pohoi se pas kontakteve me bashkin e Sarandes, keshilltari i kryetarit Jorgo Mitro i ka pemtuar se nje grup pune i ketij institucioni do te  merret me problematiken e  ketyre familjeve.///R-SR///

error:
%d bloggers like this: