SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Sarandë: Adrian Gurma priti ambasadorin e Norvegjisë dhe atë të Shqipërisë në Kosovë

Kryebashkiaku i Sarandes Adrian Gurma priti ambasadorin e Norvegjisë dhe atë të Shqipërisë në Kosovë.

Gjate mikpritjes Gurma beri nje panorame te zhvillimeve turistike për rajonin e Sarandes dhe punen e bere per promvimin e nje turizmi gjithevjetor duke u ndalur në ofrimin e të gjitha lehtësive, shërbimeve e mundësive, që gjejnë në Sarandë turistët dhe rezidentët norvegjezë.

Sipas burimeve bashkiake, ambasadori i Norvegjisë për Kosovën e Shqipërinë, Jens Erik Grøndahl dhe Qemal Minxhozi, ambasador i Shqipërisë në Kosovë,  diskutuan me kreun e Bashkise mbi mundësitë e rritjes së bashkëpunimit, me fokus turizmin në sezonin veror për Kosovën dhe atë të vjeshtës dhe dimrit për turistët nga vendet skandinave në përgjithësi e atyre nga Norvegjia në veçanti.

Ne kete takim u konfirmua fakti që shqiptarët e Kosovës dominojnë ndër turistët nga trojet e po kështu edhe për realitetin e shtimit të pranisë së turistëve nga Norvegjia këtë verë, duke iu kthyer eksperiencës së viteve para pandemisë.

Ne perfundim te takimit të dy diplomatët kane lanë shënimet e tyre në Librin e Artë të Bashkisë Sarandë./sarandanews.al///

error:
%d bloggers like this: