SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Nga Teuta BUARI

Më në fund te Bazilika Paleokristiane dhe Sinagoga hebraike në zemër të qytetit të Sarandës, janë hequr ‘hartat memece’.

Në vend të tyre Drejtoria e Kulturës Kombëtare me qendër në Vlorë, e ka zgjidhru qesen ose e vënë ujët në zjarr dhe ka gjetur një buxhet për t’i pajisur tabelat e sinjalisitikës me shpjegimet e nevojshme për çdo turist vendas ose i huaj që mund të frekuentojë këtë aset të rëndësishëm kulturor dhe arkeologjik.

Më parë, tabelat e sinjalistikls turistike jo vetëm te Bazilika dhe sinagoga ishin copa të bardha adezivi ku edhe specialisti më i shquar i DKK nuk kund tl deshifronte asnjë nga të dhënat e Monumentit të kulturës që flet për antikitetin e Onhezmit dhe qytetërimin e asaj periudhe./sarandaNews.al///

error:
%d bloggers like this: