SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Ka startuar tre dite me parë Turneu i Hapur Nderkombetar i Shahut ne Konjic te Bosnje & Hercekovines me pjesrmarrjen e 114 shahisteve nga Shqiperia, Bosnje & Hercerkovina, Kroacia, CHN, Serbia, Finlanda dhe Turqia.

Sipas trajnerit dhe Mjeshtrit te Shahut Lime Mihasi, ne kete event ndodhen edhe Mjeshtra te Medhenj, Mjeshtra Nderkombetar dhe Mjeshtra te FIDE-s.

Mihasi theksoi se fundi se ” Turneu zhvillohet me 7 raunde sipas sistemit zvicerjan nga data 26 Shkurt-1 Mars 2022 dhe se nga Shqiperia marrin pjese 18 shahiste nga Akademite e Shahut “Butrinti”, Teuta dhe Partizani.

Mesohet se Butrinti perfaqesohet nga kampioni i Sarandes Erald Mihasi dhe kampionet kombetar per moshat Eklea Omeri dhe Kelvin Kosta.

Ky turne-u shpreh Mihasi,- do te sherbejë shume per ngritjen e nivelit te tyre shahistik dhe permiresimin e koeficientit Elo.

Trajneri Mihasi ka falenderuar me kete rast kryebashkiakun Adrian Gurma per mbeshtetjen e vazhdueshme qe po i ben ekipit te shahut ” Butrinti”./SARANDANEWS.AL.///

error:
%d bloggers like this: