SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

,-Në Galerinë e arteve pamore ART Saranda e çel ekspozita e re ne pikture dhe skulpture e autorit të mirënjohur shqiptar Genti Tavanxhi, titulluar “Përrallë e rrallë”.

Ne nje ceremoni promovuese te organizuar nga drejtori i galerise Lefter Ceko, ishin te pranishem amtorë te artit pamor, njerez te mediave, krijues te fushave te ndryshme te artit, turiste, etj,. Nga Bashkia e Sarandes ishte i pranishem zvkryetari, Romeo Cakuli.

Sipas Cekos, “Autori i mirenjohur Genti Tavanxhi vjen ne Sarande pas rreth 200 ekspozitave te celura me pare ne Shqiperi dhe shtete te ndryshme “.

Autori Genti Tavanxhi vuri ne dukje para frkuentuesve te eksaj ekspozite se “Nje motiv zotërues i punimeve te paraqitura ne opikture dhe skulpturë eshtë ai i gruas si hyjneshë e bukurisë”.

Mistika, shpesh e miksuar me bashkohoren e zhurmshme, sensualiteti , femiliteti, motivet e filozofise se jetes rreth kryefjalë: femer-nënë-grua, shperfaqen ne punet e kesaj ekspozite nepermjete nje arti te arrire dhe gjuhes se ngjyrave po edhe mermerit te bardhe te gurit që ‘flet” qarte ne ekspoziten e Tavanxhiut neto dite ne sarande./sarandanews.al///

error:
%d bloggers like this: