SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

PD, ka paralajmeruar sot për një protestë lidhur me atë që nga opozita dhe jo vetëm, konsiderohet si “afera qeveritare me Butrintin”.

Kryetarja e Deges se PD-s, Manjola Cikuli(Nikollo), u shpreh sot per sarandanews.al se:”Protesta e cila organizohet sot ne oren 12.00; do të bëjë bashkë jo vetëm demokratë, po edhe specialistë , njerëz nga komunitetet vendore, Ksamil, Xarre , etj,.të cilet kërkojne transparencë nga Qeveria dhe Ministria e Kultures per menaxhimin që pritet t’i bëhet qytetit antik te Butrintit, kësaj pasurie Boterore të UNESCO-s.”

Me heret Cikuli(Nikollo), kishte deklaruar lidhur me kete problematike: “NUK MUND TE JEPET HISTORIA E NJE KOMBI ME KONCESION! Partia Demokratike Sarandë,i bashkohet thirrjes së qytetarëve të Sarandës të protestojmë të gjithë bashkë nesër,e premte ora 12:00 para hyrjes kryesore në Butrint,për ndalimin e këtij pushtimi dhe plackitje kulturore që po i bëhet Butrintit nga duart e pista të pushtetit.Cdo gjë po na e marrin e po na e shesin.Ne reagojmë sot që të mos humbasim dinjitetin dhe kulturën tonë kombëtare nesër.Antikiteti jonë nuk mund të bëhet SHPK.”

Sipas Ibrahim Barjamit, veprimtar i shoqerise civile dhe zevendeskryerar i Keshillit Bashkiak te Sarandes, “Ndergjegjesimi për ate çka kerkojnë te bëjne me Butrintin dhe mungesa e transparencës, po zgjerohet jo thjesht të perfaqesues të opozites në Sarande dhe rajonin saj po edhe tek banorë ne Ksamil dhe fshatrat perreth si dhe nga specialiste te njohur”.

Kohet e fundit menaxhimi i ri i Butritit i ka ndare ne dy, palet: Pro-Qeveria, Minsitrja e Kultures Margariti,etj dhe kunder: disa arkeologe si Neritan Ceka, studjuesei dhe ish drejtori i Parkut Kombetar te Butrintit Auron Tare, etj,.//SARANDANEWS.AL…

error:
%d bloggers like this: