SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Sarandë, Qytetari pyet kreybashkiakun:”Pse një pjesë e administratës, është në ndjekje penale dhe disa në arrest shtëpie ose te shpallur ” në kërkim”?

Nga Ana MUZHAQI

Duket se ditet e fundit jane “te begata” ne raportin bashki-qytetar. Shkak eshte bere diskutimi mbi projektbuxhetin e vitit 2023, paraqitur nga bashkia e Sarandes e ciola paashtron se çfarë eshte bere deri tani me investimet etj., dhe çfar pritet te realizohet.

Por pertej tabelave te mesperme qytetaret kane kekruar te dijne nga vete kreu i Bashkise Adrian Gurma diçka me teper rreth asaj qe diskutohet jo rralle mes qytetareve, ne shtepi, ne kafene apo ne emigracion ku sarandiotet mbajne vemendjen te vendlindja mee problematikat qe lidhen edhe me ata si çeshtja e shesheve te ndertimit dhe perfundimin e “legjendes” sarandjote mbi keto sheshe dhe hipotekimin e tyre ne kalvarin e gjate 23 vjeçar 1999-2022.

Dhe ate qe thuhet nen ze e beri pyetje me ze nje qyettar vetej nje diet em apre ne nejd egjese organizuar nga Bashkia ne lokal “Tatzati”.

“”Pse një pjesë e administratës, është në ndjekje penale dhe disa në arrest shtëpie,apo shpallur ” në kërkim”.

Kjo ishte pyetje per vete kryebaskiakun Gurma.

“Perse një pjesë e administratës së bashkisë, është në kushtet e ndjekjes penale prej drejtësisë, disa në arrest shtëpie dhe të tjerë punonjës janë shpallur ” në kërkim” prej tyre.

Pergjgija e kreut te Bashkise Gurma, ne fund te fundit ishte parimore, sic ka qene parimore pergjigja qe ka dhene edhe kreu i Qeverise, Edi Rama per raste qe lidhen me drejtesine per punonjes te adminstrates se larte apo segmente derivate te saj.

“Ne, nuk i dalim në mbrojtje askujt që penalizohet prej ligjit, zinxhiri i përgjegjësisë ka shumë hallka,n daj secili prej nesh, është përgjegjës vetë për punën e kryer në shkelje të ligjit.“/sarandnews.al///

error:
%d bloggers like this: