SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Sarandë: Rastet e dhunës me bazë gjinore shënojnë një ulje

Rastet e dhunës me bazë gjinore ne territorine Bashkise Sarandë, kane shënuar një ulje.

Kjo u be e ditur se fundi nga Ela Prifti , specialiste në Drejtorinë e Kujdesit Social, gjate nje veprimtarie kunder dhunes me baze gjinore, organizuar nga prezenca e OSBE ne Tirane ne bashkepunim me Bashkine e Sarandes dhe disa OJF.

“Gjate vitit 2022 jane regjistruar dhe referuar 23 raste të dhunes me baze gjinore, pra ndaj grave te dhunuar dhe te trajtuara nga strukturat e Bashkise ,-vuri ne dukje specialistja Prifti.

Ne te gjita rastet jane kerkuar Urdhera Mbrojtje sipas kuadrit ligjor ne fuqi.

Mesohte se nje vit më parë, numri i grave te dhunuara dhe te regjistruara si te tilla ishte 50./sarandanews.al///

error:
%d bloggers like this: