SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Sarandë: Shkolla “Adem Sheme”, per Festat, promivim i kulinarise tradicionale te Jugut

Demografia gjeografike e Sarandes eshte e larmishme me banore edhe nga vise te ndryshme te vendit por me teper te mberritur ketu pas viteve ’90, me zhvillimet e reja demokratike prej rretheve jugore e krahinave te jugut si Gjirokastra,Tepelena, Permeti, etj,.

Ne pikepamje te kulturave dhe traditave Saranda turistike eshte pasuruar sot edhe me gamen e traditave artizanale dhe kulinarise .

Shkolla “Adem Sheme”, ne Sarande,krahas vepritmarive te larishme epr Festata e Nentorit 2022, ka sjelle edhe nje qasje te re pertej skemave te njohura.

Ne kete shkollë, me rastin e festave te Nentorit u zhvillua nje veprimrari me teme: “Gatimet tona tradicionale “.

Ne kete rast, u perfshijne nxenes te klasave te 6-ta nen kujdesin e mesueses se biologjise: Vasilika Kreku. Nxenesit sollen Gatimet e tyre tradicionale te zonave te ndryshme si: Tepelene,Gjirokaster,Konispol etj..,

Gjithashtu nxenesit shpjeguan edhe recetat si pergatiteshin disa nga ushqimet e mrekullueshme qe permban vendi yne./sarandanews.al///

error:
%d bloggers like this: