SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Shoqata “Labëria” ka përkujtuar sot Luftën e Lëkurësit të vitit 1878 në mbrojte të integritetit të tokave shqiptare, ku dhanë jetën dhjetra luftëtarë nga treva të ndryshme të Labërisë.

Me këtë rast në kalanë e Lëkurësit u organizuan disa veperimtari kulturore e artistike. Eventi u çel nga kreu i kësaj Shoqate e Asim Canaj. Më pas ligjërues të ndryshëm si Abaz Goxhaj, Anastas Gurma, etj., hodhën dritë dhe evokuan ngjarje dhe fakte nga beteja e Lëkurësit e cila u zhvillua përgjatë periudhës 28 shkurt- 4 mars 1878, në prag të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit e cila kundërshtoi copëtimin e trojeve etnike të banuara nga shqiptarë siç ishte parashikuar në Traktatin e Shën Stefanit dhe në Kongresin e Berlinit në vitin 1878.

Aktiviteti u përmbyll nga një koncert i pasur artistik i grupeve të polifonisë të rajonit të Sarandës/sarandaNews.al///

error:
%d bloggers like this: