SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Një veprimtari për detarinë ndër vite  u organizua në galeriën e Arteve të Bashkisë “ART Saranda.”

Në këtë vepritmari ishin të pranishëm dhjetra ish efektivë dhe efektivë aktual të Marinës, xyrtarë nga bashkia dhe prefektura, njerëz të mediave etj,.

Ishte I pranishëm edhe kryetari i bashkisë Adrian Gurma.

Aktivitetit u çel me një fjalë rasti nga ish ushtaraku i Marinës detare, Shefqet Kërcelli I cili foli për rrugën historike të detarisë shqiptare.

Adrian Gurma duke folur me këtë rast  e vlerësoi eventin si  një aktivitet kuptimplotë të veteravëve të Flotës ushtarakë detare. “Saranda pret cdo ditë turistë  nga vendi dhe bota. Një nga portat turistike është deti.-tha ai, -Por detin nuk e kemi vetëm për turizëm, por edhe për zhvillime ekonomike.

Gurma e vlerësoi historinë detare të Sarandës. Ai shorehu mirënjohje për vepren dhe kotnributin e dhenë ndër vite nga njerëzit e detarisë në Sarandë e më gjerë..

Ai falenderoi gjithashtu për punën e bërë për ekspozitën e detarisë e cila u çel me këtë rast në eventin Dita e Detarisë.

“Ju na bëni të ndjehemi krenarë për atë cka përfaësoni-u shpreh Gurma duke ndare me këtë rast edhe një umër çertifikatash Mirënjohje .

Kreu I Bashkisë Gurma I ftoi detarët që aktivitete te tilla të jenë sa më të shpeshta në qytet, sepse I shërbejnë trashëgimisë së detarisë ndër vite dhe i bëjnë nder kësaj trashëgimine.

Në emër të kuadrove dhe marinarëve të ish Bazës detarë  që kanë shërbyer nga viti 1969 e deri më sot në sarandë, foli Behar Xhani.

 Për kontributet ndër vite Bashkia e Sarandë akordoi disa certifikata Mirënjohje në gjallje ose pas vdekjes, disa ish ushtarakë detarë si Gaqo Lepuri, Pilo Andoni, Gaqo Necka, Vilson Shkëlqimi, Panajot Çavo, Asllan Godo,etj,./SARANDANEWS.AL///

error:
%d bloggers like this: