SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Nga Genci Demiraj

Sharlatanët… Është dhënë sakt në fjalorin shqip kuptimi i fjalës sharlatan: “njeri me dije të pakta dhe të cekëta, që përpiqet të mashtrojë të tjerët duke u hequr si i ditur dhe i zoti” ose më shkurt, një mashtrues i paturpshëm. Të njëjtin kuptim ka edhe në shpjegues enciklopedikë të tjerë si anglez, francez apo italianë, pra ndërkombëtarizimi është i njëjtë për sharlatanët dhe sharlatanizmin: mashtruesa.

I ka hasur njerëzimi, këta tipa prej kohësh por në situata të veçanta dhe të turbullta shoqërore këta marrin frenat e ligjëruesve “kompetentë”, për protagonizëm e vëmendje duke helmatisur dhe çoroditur dynjanë me fake informacionesh, teorish, zbulimesh apo marrinash që vetëm karakteri dhe psiqika e tyre fake, mund ta prodhojë. Sot po i hasim përditë, kudo, nëpër të gjitha mediat dhe rrjete sociale, të vënë në garë me absurdin e gjenialitetit të tyre dhe fantazitë gjitho-informuese pasojë edhe e pjellorisë së tyre psikomotore! Dikush të mahnit me konspiracionet fatale! Dikush tjetër me teoritë masonike e iluminike!

Një tjetër me dominimin matematikor mbi efektin definues të pandemisë! Yyyyy. Disa të tjerë si më socialë e më praktikë, të flasin për efektet çudibërëse të disa pemëve, bimëve, luleve, barishteve, gjëmbaçëve, vajrave, ujërave, çajrave, kripërave, gurëve, metaleve, hipnozën dhe syrin e keq, kafenë dhe llumin e saj apo gjer tek jashtëqitjet e bajgat e kalit! Eh shyqyr i qoftë, me bollëkun e sharlatanëve dhe sharlatanizmin , që na e mundësojnë ta kalojmë edhe me pak gaz e buzëqeshje, këtë kohë të vështirë të këtij karantinimi global. Frikë Jo, por kujdes  po sidomos edhe ndaj sharlatanëve.///

error:
%d bloggers like this: