SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Shqetësohen ekspertët. Temperaturat e larta në janar jashtë parashikimeve

Në të paktën tetë vende evropiane, janë regjistruar temperatura rekord për sezonin këto ditë.

Ditët më të nxehta të janarit në Evropë janë regjistruar në vende si Polonia, Danimarka, Republika Çeke, Holanda, Bjellorusia, Lituania dhe Letonia , sipas të dhënave të mbledhura nga Maximiliano Herrera, një klimatolog që monitoron temperaturat ekstreme, shkruan botimi britanik.

Për shembull, në Korbielow, Poloni, termometri shënoi 19 gradë Celsius, një temperaturë e regjistruar zakonisht në maj, e cila është 18 gradë Celsius mbi mesataren vjetore për muajin në të cilin ndodhemi.

Zakonisht në janar temperatura nuk kalon 1 gradë Celsius.///

error:
%d bloggers like this: