SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Ka vdekur në moshën 84-vjeçare arkitekti dhe piktori i njohur Maks Velo. Ky i fundit ishte i shtruar prej disa ditësh në QSUT pasi vuante nga anemia.
Maks Velo ka qenë në të njëjtën kohë shkrimtar.
Ai u dënua me burg në kohën e diktaturës, pasi u akuzua se arkitektura e tij ishte moderniste. Velo pas viteve ’90 ka qenë një aktivist i shquar i të drejtave të njeriut.Së fundmi, pasi intelektuali i njohur nuk e pranoi idenë e prishjes së Teatrit Kombëtar, denoncoi projektin korruptiv danez dhe ju bashkua Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit.///

error:
%d bloggers like this: